Workshop hardlopen met je hond

Geplaatst op 06-10-2023  -  Categorie: Algemeen

Heb jij ook een sportieve viervoeter die het heerlijk vindt om lekker naar buiten te gaan en actief bezig te zijn? Dan is hardlopen met je hond misschien wel echt iets voor jullie! Maar hoe begin je daarmee? Waar moet je aan denken en wat heb je er allemaal voor nodig? Is elk hondenras er geschikt voor? Ben je daar benieuwd naar, dan is deze workshop voor jullie.

De workshop staat gepland voor zaterdag 21 oktober. We starten om 10:00 uur met wat algemene informatie, daarna doen wij een demo met onze eigen honden. We besteden extra aandacht aan het voorkomen van blessures en looptechniek. Je kan je eigen hond meebrengen en als je wilt kan je ook onder begeleiding oefenen op het veld van KC Zwolle. Rond 12:00 sluiten we af. Opgeven kan via deze website www.kczwolle.nl De kosten bedragen 5 euro. Deze workshop gaat door als er minimaal 6 deelnemers zijn en inschrijven kan tot 19 oktober a.s. Mocht het onverhoopt toch niet doorgaan dan krijg je uiteraard de inschrijfgeld terug. Koffie, thee en koek zijn gratis.

In principe kun je met elke hond gaan hardlopen, zeker als je aan je hond merkt dat hij dat conditioneel makkelijk aankan. Over het algemeen zijn vooral de wat grotere rassen en de rassen die voor de jacht werden/worden ingezet er het meest geschikt voor, maar het is vooral belangrijk dat je goed naar je hond kijkt. Vindt hij het gewoonweg niet leuk, stop er dan mee. Maar veel honden zullen het wel leuk vinden. Als dat zo is, hoe leer je het hem dan?

Welke manier van hardlopen past bij jou en je hond. Mag de hond trekken? Dan is Canicross een geschikte sport. Wil je dat liever niet of vindt je hond dat niet leuk, kies er dan gewoon voor de hond naast je te laten draven.

Er is zo ontzettend veel te vertellen over hardlopen met je hond dat instructeur Wendy samen met haar partner die jarenlang hardlooptrainer is geweest (hij heeft maar liefst 6 marathons op zijn naam) een workshop gaat organiseren. Wendy heeft haar hele leven lang al honden, dus samen hebben ze best veel kennis als het gaat om hardlopen met je hond. Ben je enthousiast? Wil je meer weten? Meld je dan vooral aan voor de workshop. Er wordt ingegaan op zaken als looptechniek, welke spullen je kan gebruiken en verder zullen al jouw vragen beantwoord worden. Ook als je twijfelt of hardlopen bij jou en je hond past, of als je alleen informatie wil komen halen, ben je natuurlijk van harte welkom. Hardlopen met je hond is echt ontzettend leuk om te doen. De band met je hond kan er zeker sterker door worden en lekker samen buiten bezig zijn is altijd fijn.

workshop hardlopen


Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!

ALGEMEEN

De KC Zwolle eo heeft het doel contact tussen liefhebbers van honden te bevorderen en het geven van voorlichting over het houden en opvoeden van honden.

Zij willen dit doel bereiken door

  • het organiseren van lezingen, cursussen, examens en wedstrijden
  • het adviseren van leden bij de aankoop en het houden van honden
  • het uitgeven van een clubblad
  • het organiseren van wandelingen

LINKS

POSTADRES

KC Zwolle
Huub van Doornestraat 17
8013 NR Zwolle

LOCATIE

KC Zwolle
Huub van Doornestraat 17
Marslanden B
8013 NR Zwolle