EHBO bij honden 3-2-2024

Geplaatst op 18-12-2023  -  Categorie: Algemeen

Onverwachte dingen gebeuren overal, niet voor niets zit een ongeluk in een klein hoekje. Thuis, op straat, in het park of op vakantie. De kans dat jouw hond een keer te maken krijgt met een ongeluk(je) is groot.

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Net als bij mensen is EHBO bij honden (en andere dieren) soms echt nodig, of je kunt zelf al iets doen om het leed te verzachten. EHBO kunnen toepassen, of juist ingrijpen in benarde situaties van de hond kan levensreddend zijn op het moment zelf. Soms is het juist beter om zelf niets te doen, om zo erger te voorkomen. Het komt voor dat een eigenaar onbedoeld iets erger gemaakt heeft met een bijzondere eigen invulling van EHBO, of dat een oplossing juist averechts werkt. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je kunt doen.

Weet jij hoe te handelen bij een spoedsituatie en wat je zelf voor uw dier kunt doen bij ongelukken? Er zijn veel situaties waarbij je eerste hulp kunt verlenen. Denk bijvoorbeeld aan een dier dat is aangereden, gestoken of gebeten, maar het kan ook gaan om een vergiftiging. In dit soort situaties is snel handelen heel belangrijk. Het toepassen van eerste hulp kan dan levensreddend zijn.

Tijdens deze lezing leer je hoe je snel en accuraat kan reageren bij spoedeisende zaken, een dier in nood in leven te houden, pijn verlichten, verergering voorkomen en tot slot hoe je het dier kunt stabiliseren om richting de dierenarts te gaan.

Monique neemt haar eigen Lotusslachtoffers mee aan de hand waarvan je duidelijk uitleg krijgt over de verschillende handelingen, het ABC protocol, wat is handig is om bij je te hebben als EHBO pakket als je met je hond onderweg bent. Je krijgt een uitleg op papier zodat je thuis het allemaal nog eens na kan lezen.

Deze cursus wordt gegeven door Monique du Bois. De kosten bedragen 10 euro per persoon. De cursus is voor leden en niet-leden. Vol = vol.

fotoehbofeb23


Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!

ALGEMEEN

De KC Zwolle eo heeft het doel contact tussen liefhebbers van honden te bevorderen en het geven van voorlichting over het houden en opvoeden van honden.

Zij willen dit doel bereiken door

  • het organiseren van lezingen, cursussen, examens en wedstrijden
  • het adviseren van leden bij de aankoop en het houden van honden
  • het uitgeven van een clubblad
  • het organiseren van wandelingen

LINKS

POSTADRES

KC Zwolle
Huub van Doornestraat 17
8013 NR Zwolle

LOCATIE

KC Zwolle
Huub van Doornestraat 17
Marslanden B
8013 NR Zwolle