GEHOORZAAMHEID

Door KC Meppel en KC Zwolle worden na de puppycursus verder nog de volgende gehoorzaamheidscursussen aangeboden:

 

Gehoorzame Hond (GH) (vanaf 5 maanden)

De cursus Gehoorzame Hond (GH) is gebaseerd op de dagelijkse bezigheden van hond en baas en is bedoeld om de relatie te verbeteren. Bij GH wordt de hond geleerd hoe hij zich moet gedragen in de dagelijkse praktijk, zoals rustig blijven liggen in een restaurant of bij de dierenarts. Of zijn bot en speeltjes loslaten als daarom wordt gevraagd.

Niet iedereen wil verder in de hondensport, maar wil wel graag zijn hond net dat beetje extra leren. Hiervoor is de cursus GH ontwikkeld. Naast een deel theorie over de wijze waarop honden kunnen worden opgevoed worden praktijkoefeningen gehouden. Hierbij is het ontwikkelen van een band tussen baas en hond erg belangrijk.

Deze cursus is ook geschikt voor jonge honden die net de pupcursus hebben afgerond en er nog niet aan toe zijn om de vervolgcursus EG te volgen. Soms zijn ze daarvoor nog veel te speels. De GH is dan een goede tussenstap.

 

Elementaire Gehoorzaamheid (EG)(vanaf 5 maanden)

De cursus Elementaire Gehoorzaamheid (EG) is geschikt voor honden die de pupcursus hebben afgerond en waarvan de eigenaren meer willen leren. Maar ook voor honden die bijvoorbeeld via een asiel zijn opgenomen in het gezin en nog wat opvoeding kunnen gebruiken. Of gewoon als u wat met u hond wilt gaan doen. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit hoe oud de hond is.

De cursus bestaat uit een aantal basisoefeningen, die in de dagelijkse praktijk goed van pas komen. Daarnaast is het een voorbereiding op andere sporten, zoals agility of gehoorzaamheid.

Elke maand start er een nieuwe EG-groep, bekijk HIER wanneer de volgende EG-groep start. 

 

Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid (VEG)(vanaf 9 maanden)

De cursus Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid (VEG) is geschikt voor honden die de cursus EG of een soortgelijke cursus hebben afgerond en waarvan de eigenaren graag verder willen in de hondensport. De VEG is opgedeeld in een Beginners en een Gevorderdengroep. Het is de voorbereiding op de cursussen Gedrag en Gehoorzaamheid (GG).

Het is mogelijk dat op basis van een proefles het niveau wordt bepaald van de hond en eigenaar, voor instroming op het juiste niveau. De training moet natuurlijk wel een uitdaging zijn.

In deze cursus wordt de uitvoering van de basisoefeningen aangescherpt. Daarnaast worden sociale oefeningen gegeven en aandacht besteedt aan de relatie tussen eigenaar en hond.

Deze cursussen starten steeds in maart en september.

 

Gedrag en Gehoorzaamheid (GG)(vanaf 18 maanden)

De cursus Gedrag en Gehoorzaamheid (GG) bestaat uit verschillende niveaus: Beginners, I, II en III.

Met deze cursus kun je starten als jullie de cursus Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid Gevorderden (VEG Gevorderden) met succes hebben afgerond. GG is geen opvoedingscursus meer, het is een echte trainingscursus!

De oefeningen uit de voorgaande gehoorzaamheidscursussen worden steeds verder uitgediept en aangescherpt. Ook komt er een aantal nieuwe oefeningen bij. Je hond leert oefeningen zelfstandig uit te voeren, jouw hulp bij de uitvoering wordt steeds verder afgebouwd.

Per niveau doen jullie diverse basis- en sociale oefeningen die variëren in moeilijkheidsgraad. De basisoefeningen zijn het uitgangspunt, maar ze worden op verschillende manieren getraind, zodat jullie uitgedaagd blijven en er afwisseling zit in de oefeningen. Plezier in het trainen en samenwerken met je hond blijft voorop staan!

Deze cursussen starten steeds in maart en september.

 

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!

ALGEMEEN

De KC Zwolle eo heeft het doel contact tussen liefhebbers van honden te bevorderen en het geven van voorlichting over het houden en opvoeden van honden.

Zij willen dit doel bereiken door

  • het organiseren van lezingen, cursussen, examens en wedstrijden
  • het adviseren van leden bij de aankoop en het houden van honden
  • het uitgeven van een clubblad
  • het organiseren van wandelingen

LINKS

POSTADRES

KC Zwolle
Huub van Doornestraat 17
8013 NR Zwolle

LOCATIE

KC Zwolle
Huub van Doornestraat 17
Marslanden B
8013 NR Zwolle