Balans en Coördinatie

Wil je in alle rust toch actief met je hond bezig zijn dan is Balans- en Coördinatietraining echt iets voor jullie. Deze cursus is bedoelt voor combinaties die nog geen ervaring hebben met Balans en Coördinatie.

Het doel van deze cursus is om de mentale en fysieke gesteldheid van de hond te versterken. Het op een verantwoorde manier laten bewegen van de hond staat voorop. De hond leert bewust(er) met het lijf om te gaan en leert door verschillende oefeningen het lichaam beter aan te sturen. Jij als eigenaar leert om goed naar de bewegingen van jouw hond te kijken en je hond beter te begrijpen.

Balans- en Coördinatie training is zowel een lichamelijke als een mentale uitdaging. De hond leert keuzes te maken, oplossingen te bedenken, grenzen aan te geven en grenzen te verleggen. Er wordt gewerkt met een combinatie van diverse materialen en oefeningen, daardoor is iedere les weer anders zorgt voor nieuwe uitdagingen.

Je leert je hond te sturen zonder te lokken, je leert de hond tweezijdig te werken en jullie gaan een balans vinden tussen activiteit, rust en verwerking. Er wordt gebruik gemaakt van veel klein beloningen.

Bij Balans en Coördinatie gaat het zeker niet om prestatie en/of snelheid, maar om het op een juiste manier uitvoeren van de oefeningen. De hond heeft altijd de keuze om iets wel of niet te doen. Dat is heel goed voor het zelfvertrouwen van de hond.

Er zijn verschillende soorten oefeningen zoals gymnastiekoefeningen (warming-up en cooling down), kracht, conditie, coördinatie, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en balans-oefeningen. De materialen die gebruikt worden zijn zeer gevarieerd. Zo maken we gebruik van o.a. balance-pads, krukjes, steps, tonnen, balanskussens, een cavaletti-parcours, een plankenparcours en parcoursen van een combinatie van alle genoemde materialen.

Door op een leuke en veelzijdige manier samen aan de slag te gaan wordt de band tussen jou en je hond versterkt. Onzekere honden worden zelfverzekerder, honden die moeite hebben met zich concentreren kunnen zich in korte tijd beter focussen. De hond leert op jou te vertrouwen, doordat hij/zij mag aangeven waar de grenzen liggen. Deze grenzen worden altijd gerespecteerd. Natuurlijk mag je de hond wel uitnodigen om zijn/haar grenzen te verleggen.

Voor wie: voor honden vanaf ca. 12 maanden, die gezond zijn en geen problemen hebben met bewegen en sociaal gedrag vertonen naar andere honden.

balans1
balans2
balans3

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!

ALGEMEEN

De KC Zwolle eo heeft het doel contact tussen liefhebbers van honden te bevorderen en het geven van voorlichting over het houden en opvoeden van honden.

Zij willen dit doel bereiken door

  • het organiseren van lezingen, cursussen, examens en wedstrijden
  • het adviseren van leden bij de aankoop en het houden van honden
  • het uitgeven van een clubblad
  • het organiseren van wandelingen

LINKS

POSTADRES

KC Zwolle
Huub van Doornestraat 17
8013 NR Zwolle

LOCATIE

KC Zwolle
Huub van Doornestraat 17
Marslanden B
8013 NR Zwolle