AGILITY

De Agility cursussen starten in maart en september.

Voor bazen met actieve honden is er de hondensport behendigheid of agility. Op aanwijzing van de baas legt de hond een voorgeschreven parcours met hindernissen af. De hindernissen bestaan uit diverse toestellen zoals tunnels, de slurf, sprongetjes in diverse opstellingen, de kattenloop, de schutting, paaltjes en een wip. De uitdaging is om het parcours zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk fouten af te leggen

In principe kan bijna iedere hond meedoen aan de agility. De voorwaarden zijn dat de hond redelijk onder appèl staat, minimaal 1 jaar oud is en in goede conditie is. Daarnaast moet de hond het leuk vinden om te springen en te rennen. Ook de eigenaar moet in goede conditie zijn, aangezien verwacht wordt dat hij of zij mee rent met de hond, voor het geven van aanwijzingen.

Het formaat van de hond is niet belangrijk. De hond moet wel door de tunnel of de slurf passen.

De Agility-cursus bestaat uit verschillende niveaus, van beginners tot gevorderd:

  • Bij de beginnerscursus (A) worden de verschillende toestellen aangeleerd. Dit gaat stapje voor stapje. De hond moet niet alleen leren zijn baas te vertrouwen, maar ook leren waar hij zijn poten neer kan zetten. De baas leert vervolgens hoe de hond het beste geholpen kan worden om de verschillende hindernissen op de juiste manier te nemen.
  • Bij de B-cursus wordt het nemen van de hindernissen verfijnd. De hond leert dan zelf nadenken hoe hij het beste de hindernissen kan nemen. De eigenaar leert ondertussen hoe de hond "gestuurd" moet worden. Hierbij maakt het niet uit of de hond aan de linkerkant of aan de rechterkant loopt.
  • In de C-cursus  wordt geleerd samen parcoursen te lopen. Het gaat hierbij steeds meer om de "handling" van de hond, want in principe kent de hond de hindernissen al. Er wordt steeds meer gevraagd van het inzicht van de handler en het parcours wordt steeds ingewikkelder.
    Met name de lichaamshouding van de eigenaar komt hierbij aan bod en het wordt steeds duidelijker dat je met lichaamstaal een hond kunt sturen.
  • De D-cursus is bestemd voor combinaties die de voorgaande cursussen met goed gevolg hebben afgesloten en eventueel wedstrijden willen gaan lopen. De handling wordt in deze cursus steeds belangrijker. De oefeningen steeds ingewikkelder. Ook wordt de eigenaren geleerd hoe ze een parcours kunnen verkennen.

dsc08087-1

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!

ALGEMEEN

De KC Zwolle eo heeft het doel contact tussen liefhebbers van honden te bevorderen en het geven van voorlichting over het houden en opvoeden van honden.

Zij willen dit doel bereiken door

  • het organiseren van lezingen, cursussen, examens en wedstrijden
  • het adviseren van leden bij de aankoop en het houden van honden
  • het uitgeven van een clubblad
  • het organiseren van wandelingen

LINKS

POSTADRES

KC Zwolle
Huub van Doornestraat 17
8013 NR Zwolle

LOCATIE

KC Zwolle
Huub van Doornestraat 17
Marslanden B
8013 NR Zwolle