Aanbod activiteiten

Elk jaar organiseert KC Zwolle en KC Meppel aanvullende activiteiten op het terrein in Zwolle. Wij willen graag onze instructeurs verder opleiden, maar ook de cursisten extra kennis meegeven.

Maar met name omdat de KC het belangrijk vindt dat u iets extra's kunt ondernemen met uw hond.

 

Aanbod 2018

  • Dag van de Hond op 27 mei. Thema van deze dag is Sport & Spel
  • Agilitywedstrijd voor debutanten in augustus

 

Aanbod in 2016 en 2017:

  • Jonge Hondendag; een keuring voor honden met en zonder stamboom tussen de 3 en 30 maanden
  • Dag van de Hond; een gezellige dag met een hondenmarkt, ons cursusaanbod en vele doe-activiteiten
  • Zomerspecials met o.a. proeverij 'spiegelen met je hond', mini workshop speuren, de in-and-outs van agility door Jan Sprij
  • Zomerwandeling
  • Houden-van-Honden-keuring tijdens de IJsselshow/Hondenshow
  • Lezingen

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een uitgebreide beschrijving van de activiteiten

Mocht u na het lezen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met  Marjolijn Harders-Luttikhuis via events@kczwolle.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

Workshop Start & Tunnels door Jan Sprij

Een goede start is essentieel voor de basis van een goede run. Hier wordt te weinig op getraind, terwijl je er seconden mee kunt winnen. Je traint op wat voor jou en je hond in verschillende situaties het beste werkt en we trainen op hoe je bij je start in focus komt met je hond, waardoor je effectiever en beter gaat lopen.

Tunneltraining lijkt misschien een beetje overbodig, behalve het nemen van het verkeerde gat lijkt er weinig fout te kunnen gaan bij dit toestel, maar er zijn meer problemen. In deze training zullen we naast het behandelen van de verschillende problemen, de tunnels vooral gebruiken om je timing te trainen, je om te leren gaan met snelheid, je focus op je hond goed te oefenen en je positionering in het parcours te verbeteren. Je zult merken dat de honden deze training niet alleen geweldig leuk vinden, maar dat je beter en sneller gaat handlen.

Workshop Sprong- & Bochtentechniek door Jan Sprij


Je hond gooit snel latten, je bochten zijn te ruim en/of te langzaam. Dit seminar gaat in de eerste plaats over hoe jij jouw hond op de juiste manier kunt trainen een sprong te nemen. Daarnaast trainen we technieken om je hond bochten korter/effectiever/efficiënter/gezonder te laten lopen en te laten springen. Zowel onervaren als zeer ervaren handlers hebben in het verleden zeer veel baat gehad bij deze training.

Miniworkshop Neuswerk door Sjoukje Lautenbach


De mini workshops zullen inhoudelijk gaan over neuswerk; wat kan een hond o.a. door gebruik te maken van zijn neus.

De oefeningen gaan over: zoeken, geurdetectie, sportspeuren . Er wordt begonnen met een theoretisch deel en er zullen vooral veel praktische oefeningen zijn die afgestemd worden aan het niveau van de groep.

Tijdens de mini workshops is het belangrijk dat:
- de hond en handler samen met veel plezier aan het (neus) werk zijn;
- de honden in een groep kunnen functioneren ( geen agressie honden / mensen, bezitsagressie),
- er gewerkt wordt aan de samenwerking tussen hond en baas,
- de nadruk ligt op het neuswerk en het appel gedeelte van onder geschikt belang is,
- de honden voor tijdens en na de les aangelijnd blijven,
- regels van de hondenetiquette in acht worden genomen. (De regels voor de hondenenquete vind je op: http://hondenetiquette.nl/)

Proeverij Spiegelen met Honden gegeven door Tanja van Doesburg


Honden communiceren door middel van houding, gedrag en energie. Zij reageren op signalen die mensen aan ze geven. Honden laten hiermee zien wat het effect van deze signalen op hen is. Zij 'spiegelen' ons hiermee. Als wij in deze spiegel willen kijken, kunnen we hier veel van leren. Door te werken met honden ervaar je het effect van je eigen gedrag. Persoonlijke kwaliteiten, talenten, houding en gedrag worden op een natuurlijke wijze zichtbaar.

Workshop Hoopers door Paulien Vreede


Samenwerken met je hond? Je hond leren/laten nadenken? Leren sturen van je hond (op afstand)?
Meer bewust worden van je eigen lichaamstaal?
Vier aspecten die van belang zijn in het communiceren met je hond, in één hondensport als workshop bij de KC! Een keer iets anders? DOE MEE!

Bij hoopers draait het voornamelijk om het tonen van de handlingsvaardigheden van de handler en de samenwerking tussen hond en handler. In Nederland is hoopers nog volop in ontwikkeling als sport. Een standaard parcours bestaat voor het grootste gedeelte uit hoops. Dit zijn boogvormige toestellen waar de hond doorheen moet lopen. Daarnaast kunnen er in een parcours ook tonnen (barrels), tunnels en hekjes (gates) neergezet worden. De toestellen staan altijd in redelijk logische lijnen waardoor de hond ze goed zelfstandig kan lopen.

Houden van Honden

Op 7 en 8 oktober 2017 organiseerde de KC Zwolle e.o. haar jaarlijkse internationale kampioenschapstentoonstelling voor rashonden, de IJsselshow en de Hanzeshow.

Dit jaar was het voor het eerst mogelijk om ook je hond zonder stamboom door een ervaren keurmeester te laten keuren, in de "Houden-van-Honden-keuring". Heb je wel een rashond, maar mag je hond volgens het kynologisch reglement niet aan de tentoonstelling mag meedoen, dan had op de "Houden-van-Honden-keuring" de kans om je hond toch te laten keuren. Na afloop van de keuring ontving je een keurrapport.

Tevens werd de hond uitwendig op algehele gezondheid gecontroleerd door een dierenarts, deze gaf praktische tips, specifiek voor je hond en kreeg je advies van een ervaren trimster de optimale vachtverzorging van jouw hond.

Ook in 2018 wordt er tijdens de IJsselshow en Hanzeshow er weer een Houden-van-Honden-keuring georganiseerd. Hoe onze website in de gaten voor verdere info en inschrijving!

 

 

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!