Cursussen

Door de KC Meppel en de KC Zwolle worden verder nog de volgende cursussen aangeboden:

Gehoorzame Hond (GH)

De cursus Gehoorzame Hond (GH) is gebaseerd op de dagelijkse bezigheden van hond en baas en is bedoeld om de relatie te verbeteren. Bij GH wordt de hond geleerd hoe hij zich moet gedragen in de dagelijkse praktijk, zoals rustig blijven liggen in een restaurant of bij de dierenarts. Of zijn bot en speeltjes loslaten als daarom wordt gevraagd.

Niet iedereen wil verder in de hondensport, maar wil wel graag zijn hond net dat beetje extra leren. Hiervoor is de cursus GH ontwikkeld. Naast een deel theorie over de wijze waarop honden kunnen worden opgevoed worden praktijkoefeningen gehouden. Hierbij is het ontwikkelen van een band tussen baas en hond erg belangrijk.

Deze cursus is ook geschikt voor jonge honden die net de pupcursus hebben afgerond en er nog niet aan toe zijn om de vervolgcursus EG te volgen. Soms zijn ze daarvoor nog veel te speels. De GH is dan een goede tussenstap.

Elementaire Gehoorzaamheid (EG)

De cursus Elementaire Gehoorzaamheid (EG) is geschikt voor honden die de pupcursus hebben afgerond en waarvan de eigenaren meer willen leren. Maar ook voor honden die bijvoorbeeld via een asiel zijn opgenomen in het gezin en nog wat opvoeding kunnen gebruiken. Of gewoon als u wat met u hond wilt gaan doen. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit hoe oud de hond is.

De cursus bestaat uit een aantal basisoefeningen, die in de dagelijkse praktijk goed van pas komen. Daarnaast is het een voorbereiding op andere sporten, zoals agility of gehoorzaamheid.

Voorgezette Elementaire Gehoorzaamheid (VEG)

De cursus Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid (VEG) is geschikt voor honden die de cursus EG of een soortgelijke cursus hebben afgerond en waarvan de eigenaren graag verder willen in de hondensport. Het is de voorbereiding op de cursussen Gedrag en Gehoorzaamheid (GG).

Het is mogelijk dat op basis van een proefles het niveau wordt bepaald van de hond en eigenaar, voor instroming op het juiste niveau. De training moet natuurlijk wel een uitdaging zijn.

In deze cursus wordt de uitvoering van de basisoefeningen aangescherpt. Daarnaast worden sociale oefeningen gegeven en aandacht besteedt aan de relatie tussen eigenaar en hond.

Gedrag en Gehoorzaamheid (GG)

De cursus Gedrag en Gehoorzaamheid (GG) bestaat uit verschillende niveaus: Beginners, I, II en III.

Met deze cursus kun je starten als jullie de cursus Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid (VEG) met succes hebben afgerond. GG is geen opvoedingscursus meer, het is een echte trainingscursus!

De oefeningen uit de voorgaande gehoorzaamheidscursussen worden steeds verder uitgediept en aangescherpt. Ook komt er een aantal nieuwe oefeningen bij. Je hond leert oefeningen zelfstandig uit te voeren, jouw hulp bij de uitvoering wordt steeds verder afgebouwd.

Per niveau doen jullie diverse basis- en sociale oefeningen die variëren in moeilijkheidsgraad. De basisoefeningen zijn het uitgangspunt, maar ze worden op verschillende manieren getraind, zodat jullie uitgedaagd blijven en er afwisseling zit in de oefeningen. Plezier in het trainen en samenwerken met je hond blijft voorop staan!

Ringtraining

Iedere maandagavond wordt er bij de KC Zwolle ringtraining gegeven, maar wat is nu eigenlijk ringtraining? Ringtraining is het leren voorbrengen (showen) van een rashond op clubmatches, kampioensclubmatches, alsmede nationale en internationale tentoonstellingen. Indien u van plan bent om uw hond te gaan showen op een van deze (grote) hondententoonstellingen is het zeker de moeite waard om ringtraining te volgen. Hierbij wordt u één en ander geleerd en verteld over hoe het er op een show aan toe gaat. Aan de orde komen onder andere de volgende punten:

  • Het leren voorbrengen zoals lopen, staan, betasten en het tonen van het gebit aan de keurmeester;
  • De presentatie van uw hond en niet te vergeten van uzelf;
  • Tips voor het show klaar maken van de hond;
  • Tips over de materialen die u dient mee te nemen naar een show, zoals showriempje, beloningsbrokjes, etc.;
  • Info over de gang van zaken bij tentoonstellingen en shows en het beoordelingssysteem;
  • Info over wat en niet is toegestaan binnen en buiten de ring;
  • Info over de gang van zaken bij Tentoonstellingen en shows, hoe werkt het beoordelingssysteem en voor welke klassen kan er op een show worden ingeschreven, etc.

Voor verdere info over (een van) voornoemde cursussen: klik in de menubalk op “cursussen”.

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!