Cursus versus Corona

De afgelopen maanden heeft het corona-virus de nodige impact gehad voor de vrijwilligersorganisatie KC Zwolle/Meppel en de activiteiten die zij organiseert. De lessen gehoorzaamheid, sport, ringtraining en theorie mochten niet meer worden gegeven, de IJsselshow moest worden geannuleerd, net zoals de Dag van de Hond en andere activiteiten. Onze medewerkers hebben verantwoordelijkheden binnen hun eigen werk, waaronder gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening, die belangrijk zijn en ons dwingt keuzes te maken.

De KC heeft niet stil gezeten, voor de cursisten met pups en jonge honden (EG) is het mogelijk digitaal lessen te volgen en natuurlijk zijn we altijd bereid om advies te geven als je vragen hebt.

Zoals tijdens de lessen aangegeven, wordt het terrein ook aangepakt en voorzien van goede drainage.  Het gras is inmiddels ingezaaid en over een paar maanden is ons een mooie en droge grasmat gegarandeerd. Helaas betekent dit dat we nu niet de volledige beschikking hebben over het veld. Dit is een samenloop van omstandigheden.

We hebben goedkeuring van de gemeente om PUP en EG te geven. Dus vanaf 23 mei gaan we de lessen weer opstarten, waarbij we de voorrang geven aan de pup en de EG-groepen. We proberen de lessen over zoveel mogelijk dagen te spreiden, zodat er maximaal 1 tot 2 groepen tegelijk op het terrein zijn, dit is afgesproken met o.a. de gemeente. We hopen vanaf september weer volledig aan de slag kunnen. De verwachting is, dat het veld dan weer klaar is om te kunnen gebruiken en de groepen op de gewenste afstand van elkaar kunnen staan en trainen.

Voor de VEG, GGB, Gecombineerde Sport en Agility betekent het, dat ze nog even geduld moeten hebben tot september. Door de ‘lock down’ is het niet gelukt om de materialenopslag te verplaatsen, voordat gestart werd met het bewerken van het veld. Daarnaast worden voor het gebruik van de toestellen regels gesteld (garantie 1,5 meter en ontsmetten na gebruik) door de instanties. Dit maakt het voor ons lastig om alles te organiseren.

De lessen BFH/VVK zijn niet toegestaan, omdat deze binnen worden gegeven. Ringtraining starten we ook naderhand weer op, zodra er meer velden mogen worden gebruikt en er binnen mag worden getraind.

Zoals aangegeven is de opstart voor pups en EG vanaf 23 mei en je hoort van jouw instructeur via de app of telefoon wanneer je wordt verwacht. Het kan zijn dat jouw groep wordt opgedeeld in 2 groepen, zodat je niet met teveel mensen op het veld staat. De andere groepen gehoorzaamheid (VEG/GG) en sport (GS/Agility) proberen we uiterlijk september op te starten.

We hebben informatie opgevraagd bij de o.a. de gemeente Zwolle en het RIVM en helaas kunnen we niet anders, gezien de beperkte ruimte die we nu hebben en de verplichtingen en verantwoordelijkheden naar onze medewerkers en cursisten.

Wat is belangrijk:

  • Kom alleen met jouw hond, kijkers zijn vooralsnog niet toegestaan (update 1 juli: kijkers zijn weer toegestaan, hou wel afstand)
  • Blijf op minimaal 1,5 meter van andere cursisten en de instructeur
  • We bekijken de mogelijkheden voor het laten spelen van de pups
  • Raak geen andere honden aan
  • Hanteer de gezondheidsregels (handen wassen, niezen/hoesten in je elleboog en kom niet als je ziekteverschijnselen hebt)
  • Het gebouw is niet open, er kan geen gebruik worden gemaakt van het toilet of de koffieautomaat
  • Kom maximaal 10 minuten van te voren en vertrek direct na les, zodat de volgende groep het terrein op kan. De parkeerplaats is groot genoeg, dus parkeer ook ruim. Blijf in de auto of bij je auto, totdat je aan de beurt bent
  • Volg de aanwijzingen van de instructeur op
  • Sluit je aan bij de app-groep van jouw lesgroep.

Als er vragen zijn, stuur ze dan naar: cursuscoordinator@kczwolle.nl

Blijf gezond, geniet van elkaar en geniet van jouw hond.

Bestuur en Instructeurs KC Zwolle & Meppel

 
 

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!