GH

Omschrijving

De cursus Gehoorzame Hond (GH) is gebaseerd op de dagelijkse bezigheden van hond en baas en is bedoeld om de relatie te verbeteren. Bij GH wordt de hond geleerd hoe hij zich moet gedragen in de dagelijkse praktijk, zoals rustig blijven liggen in een restaurant of bij de dierenarts. Of zijn bot en speeltjes loslaten als daarom wordt gevraagd.

Niet iedereen wil verder in de hondensport, maar wil wel graag zijn hond net dat beetje extra leren. Hiervoor is de cursus GH ontwikkeld. Naast een deel theorie over de wijze waarop honden kunnen worden opgevoed worden praktijkoefeningen gehouden. Hierbij is het ontwikkelen van een band tussen baas en hond erg belangrijk.

Deze cursus is ook geschikt voor jonge honden die net de pupcursus hebben afgerond en er nog niet aan toe zijn om de vervolgcursus EG te volgen. Soms zijn ze daarvoor nog veel te speels. De GH is dan een goede tussenstap.

Wanneer de hond een aandachtspuntje heeft, bijvoorbeeld dat hij minder goed met andere honden kan omgaan of wat angstiger is, dan kan ook worden gekozen voor de GH. Bij deze cursus wordt er minder druk op de honden gelegd en zitten ook meerdere sociale oefeningen. Hierdoor kan de overgang naar een andere cursus soepeler verlopen.

De cursus Gehoorzame Hond bevat de volgende oefeningen:

Komen uit de groep
Negeren van trimmer en fietsers
Meelopen zonder hinderlijk gedrag
Medicijnen ingeven
Afdrogen en borstelen
Wachten aan de stoeprand
Hond in en uit de auto
Spel en aandacht
Op een tafel tillen
Snuitbandje omdoen
Vastleggen en blijven
Theorie

Tijdens de cursus draagt de hond een gewone halsband met daaraan een riem van ongeveer 1 tot 1,5 meter lang. Voor de restauranttraining mag gebruik worden gemaakt van een kleedje. Daarnaast graag een speeltje meenemen, bijvoorbeeld een bal aan een touwtje of een flos.

De cursus bestaat uit 12 lessen van 1 uur met afsluitend een examen.

Details

Locatie:
Nijeveen

Datum/tijd:
dinsdag 20 nov. om 19:00

Prijs: € 55.00

Deze cursus is vol.
Helaas kunt u zich niet meer aanmelden op deze cursus.

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!