VEG gevorderden

Omschrijving

De cursus Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid Gevorderden (VEG Gevorderden) is geschikt voor honden die de cursus VEG Beginners of een soortgelijke cursus hebben afgerond en waarvan de eigenaren graag verder willen in de hondensport. Het is de voorbereiding op de cursussen Gedrag en Gehoorzaamheid (GG).

Het is mogelijk dat op basis van een proefles het niveau wordt bepaald van de hond en eigenaar, voor instroming op het juiste niveau. De training moet natuurlijk wel een uitdaging zijn.

In deze cursus wordt de uitvoering van de basisoefeningen aangescherpt. Daarnaast worden sociale oefeningen gegeven en aandacht besteedt aan de relatie tussen eigenaar en hond.

De sociale oefeningen worden zowel aan de lijn als los uitgevoerd. Het is daarbij van belang dat de aandacht op de baas gericht blijft. Deze oefeningen worden op verschillende manieren gegeven, de ene keer als variatie op de basisoefening, de andere keer als een spelelelement.

De sociale oefeningen zijn erop gericht om gedrag naar andere honden of mensen te verbeteren. Bijvoorbeeld hoe ga je om met je puberhond, die die de hele wereld als een spelletje ziet en zijn grenzen aan het verkennen is. En hoe leer je een hond die een slechte ervaring heeft gehad, weer op de goede manier om te gaan met andere honden.

Plezier in het werken met je hond staat voorop, daarom worden er ook elementen uit de andere hondensporten geïntroduceerd. Zoals bijvoorbeeld de tunnel en paaltjes uit de agility, de ‘wave’uit de doggydance of oefeningen uit de Rally-O. Gewoon voor de afwisseling.

De basisoefeningen bestaan uit:

·        Volgen aan de lijn

·        Los volgen

·        Afliggen en blijven op de plaats op 15 meter.

·        Gebit tonen

·        Staan en betasten

·        Terugzenden plaats

·        Voorkomen op verzoek

·        Aan de voet

·        Omgang hond – hond

·        Omgang baas – hond

Tijdens de lessen wordt er op het trainingsterrein niet meer gespeeld tussen de honden onderling. De honden moeten het terrein gaan zien als iets waar je serieus bezig bent. Daarnaast gaat het om honden die in de pubertijd zitten of honden met een aandachtspuntje. Onze ervaring leert dat het dan verstandiger is, om de honden niet met elkaar te laten spelen.

Een aantal oefeningen wordt los van de lijn uitgevoerd, zodra de honden daar aan toe zijn.

Honden dienen een normale halsband of tuig te dragen met daaraan een vaste lijn van 1 tot 1,5 meter. Een tuig mag gedragen worden tijdens de lessen, echter niet tijdens het examen.

De cursus bestaat uit 12 lessen en wordt afgesloten met een examen. Om door te kunnen gaan met een vervolgcursus dient het examen met een positief resultaat te worden afgesloten.

Details

Locatie:
Zwolle

Datum/tijd:
donderdag 23 mrt. om 19:00

Prijs: € 60.00

Aanmelden

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!