GGB

Omschrijving

De cursus Gedrag en Gehoorzaamheid (GG) bestaat uit verschillende landelijke niveaus, namelijk Beginners, I, II en III. Gestart kan worden na een positieve afronding van de VEG cursus.

De oefeningen uit de voorgaande cursussen worden steeds verder uitgediept en aangescherpt. Ook komen er een aantal nieuwe oefeningen bij. Het door de honden zelfstandig uitvoeren van oefeningen wordt steeds belangrijker en de hulp van de eigenaar bij de uitvoering steeds verder afgebouwd.

Per programma heb je diverse basisoefeningen. Daarnaast worden verschillende sociale oefeningen uitgevoerd. De basisoefeningen dienen dan als uitgangspunt, maar er zijn veel manieren om deze te trainen.

Getracht wordt om de groepen in te delen naar niveau. In de praktijk blijkt dat niet altijd mogelijk te zijn en wordt getraind in combi-groepen. B-honden leren daarom alvast oefeningen uit de GG-1 en omgekeerd kunnen de andere honden de oefeningen uit voorgaande niveaus bijhouden. Voordeel is dat de trainingen dan meer worden afgewisseld en de honden stabieler worden in de uitvoering van de oefeningen. De lessen voor de examens worden dan meer toegespitst op de juiste oefeningen.

Al gelang het niveau van de combinatie zullen de oefeningen zelfstandig door de cursist worden uitgevoerd. De cursisten helpen elkaar bij deze oefeningen. De trainer is meer algemeen bezig om het niveau te verbeteren. Hierdoor is het mogelijk om met combi groepen te werken. Indien voldoende combinaties ingeschreven zijn worden de groepen naar niveau ingedeeld. Houd er s.v.p. rekening mee dat dit een training is en geen opvoeding. Tijdens de G&G B cursus worden de meeste oefeningen aangeleerd, voor de meeste combinaties zijn twee cursusseizoenen noodzakelijk om op het gewenste niveau te komen.

De cursus wordt afgesloten met het clubexamen. Indien u wilt doorgaan voor het landelijk examen, dan kan dat. Bij voldoende aanmeldingen kan door de KC zelf een examen worden georganiseerd, maar anders wordt aangesloten bij een andere KC. Het is ook mogelijk om tijdens een wedstrijd het landelijk examen te doen.

Tijdens de cursussen wordt gebruik gemaakt van een normale halsband en een riem van ca 1 tot anderhalve meter lang. Het gebruik van tuigjes wordt vanaf de GG-B afgeraden, omdat deze ook tijdens wedstrijden en examens onder auspiciën van KNK Cynophilia ook niet toegestaan zijn.

Onderstaand worden per klasse de oefeningen opgesomd, gevolgd door een voorbeeld van een oefening.

Het programma G&G B bestaat uit de volgende onderdelen:
•Gedrag t.a.v. andere honden.
•Staan en betasten.
•Gebit tonen.
•2 minuten liggen in zicht.
•Volgen aan de lijn.
•Los volgen.
•Komen op bevel.
•Zit tijdens volgen.
•Vak zenden.
•Vlak apport (hout of dummy, kunststof niet toegestaan)
•Algemene indruk.

Het vlak apport bestaat uit de oefening met drie pylonen. Hond zit bij de eerste pylon, apport wordt neergelegd ter hoogte van de tweede pylon en de geleider geeft het apportcommando vanaf de derde pylon.

Bij het komen op bevel of het vlak apport is het toegestaan de hond meteen aan de voet te laten komen. Hij hoeft niet voor te komen.

Voor verdere details van de oefeningen, zie www.cynophilia.nl/G&G/reglementen.

Details

Locatie:
Zwolle

Datum/tijd:
donderdag 23 mrt. om 20:00

Prijs: € 60.00

Deze cursus is vol.
Helaas kunt u zich niet meer aanmelden op deze cursus.

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!