EG

Omschrijving

De cursus Elementaire Gehoorzaamheid (EG) is geschikt voor honden die de pupcursus hebben afgerond en waarvan de eigenaren meer willen leren. Maar ook voor honden die bijvoorbeeld via een asiel zijn opgenomen in het gezin en nog wat opvoeding kunnen gebruiken. Of gewoon als u wat met u hond wilt gaan doen. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit hoe oud de hond is.

De cursus bestaat uit een aantal basisoefeningen, die in de dagelijkse praktijk goed van pas komen. Daarnaast is het een voorbereiding op andere sporten, zoals agility of gehoorzaamheid.

Socialisering en de relatie tussen baas en hond is erg belangrijk. Daarom krijgen deze twee elementen een belangrijke plaats tijdens de cursus. Plezier in het werken met de hond staat natuurlijk voorop. Daarom worden spelelementen uit andere hondensporten geïntroduceerd bij de EG-cursus, zoals de tunnel of sprongetjes vanuit de agility of de ‘wave’ van de doggydance.

De sociale oefeningen zijn erop gericht om gedrag naar andere honden of mensen te verbeteren. Bijvoorbeeld hoe ga je om met je puberhond, die die de hele wereld als een spelletje ziet en zijn grenzen aan het verkennen is. En hoe leer je een hond die een slechte ervaring heeft gehad, weer op de goede manier om te gaan met andere honden.

De basisoefeningen bestaan uit:
• Volgen aan de lijn
• Staan en betasten
• Gebit tonen
• Afliggen en blijven op de plaats
• Voorkomen en aan de voet
• Omgang hond – hond
• Relatie baas – hond
• Sociale oefeningen

Tijdens de lessen wordt er op het trainingsterrein niet meer gespeeld tussen de honden onderling. De honden moeten het terrein gaan zien als iets waar je serieus bezig bent. Daarnaast gaat het om honden die in de pubertijd zitten of honden met een aandachtspuntje. Onze ervaring leert dat het dan verstandiger is, om de honden niet met elkaar te laten spelen.

Een aantal oefeningen wordt los van de lijn uitgevoerd, zodra de honden daar aan toe zijn.

Honden dienen een normale halsband of tuig te dragen met daaraan een vaste lijn van 1 tot 1,5 meter. Een tuig mag gedragen worden tijdens de lessen, echter niet tijdens het examen.

De cursus bestaat uit 10 lessen en wordt afgesloten met een examen. Om door te kunnen gaan met een vervolgcursus dient het examen met een positief resultaat te worden behaald.

Details

Locatie:
Zwolle

Datum/tijd:
dinsdag 6 dec. om 20:15

Prijs: € 60.00

Deze cursus is vol.
Helaas kunt u zich niet meer aanmelden op deze cursus.

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!