Pupcursus

Omschrijving

De cursus bestaat uit 11 lessen (waarvan 1 les theorieles is) en wordt afgesloten met een examen. De groepen bestaan uit ongeveer 8 cursisten, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. De kosten voor de complete cursus zijn 60 euro + lidmaatschap van de KC.

Pups zijn bijzonder. Binnen een aantal maanden groeien ze van een klein bolletje wol naar een hond die er mag zijn. Ze groeien snel, leren veel en zijn regelmatig ondeugend. Aan de eigenaren de uitdaging om daar de perfecte huishond van te maken.

De cursussen zijn met name gericht op socialisatie en het aanleren van de basisoefeningen.

De socialisatie bestaat uit oefeningen met lawaai, vreemde voorwerpen, kinderen die aanwezig zijn, omgaan met andere honden en het opbouwen van een band tussen baas en hond. Lawaai kunnen fluitjes zijn, ballonnen, ritselvoorwerpen en dergelijke. De voorwerpen zijn bijvoorbeeld paraplu’s, rare ondergronden, maar ook de tunnel van de agility.

Er worden met name praktijkoefeningen gegeven, maar er is ook ruimte voor theorie en het beantwoorden van vragen over de punten die men in de dagelijkse praktijk tegenkomt.

Tijdens de pupcursus mogen pups onderling spelen, waarbij de baas de grenzen van het spel leert bepalen. Bij het spel wordt goed opgelet of de pups voor wat betreft het formaat nog bij elkaar passen.

De band tussen baas en hond is het belangrijkste en hiervoor zijn verschillende leuke oefeningen bedacht. Met behulp van brokjes, maar ook door samen spelen met een bal aan een touwtje of gewoon een beetje ‘doggydance’.

De basisoefeningen bestaan uit:
•Meelopen zonder trekken
•Zitten op verzoek
•Liggen op verzoek
•Staan op verzoek
•Aan de bek zitten/voortandjes kijken
•Blijven op de plaats
•Hierkomen en Komen uit de groep
•Betasten door iemand anders
•Omgang met andere honden
•Omgang met de baas

Daarnaast diverse tips voor een fijne huishond: ‘niet springen’, ‘niet bijten’, ‘nee’
De oefeningen worden geleerd op basis van positief trainen. Goed gedrag wordt beloond en verkeerd gedrag genegeerd. Een hond mag met ongewenst gedrag geen succes hebben en ook een boze baas is natuurlijk aandacht! Deze fase is belangrijk in het leven van een pup, maar vraagt van een eigenaar vaak heel veel inzet en geduld.

Tijdens de lessen dragen de pups een normale halsband of tuigje, met daaraan een riem van ongeveer 1 tot 1,5 meter. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een speeltje, zoals een bal aan een touwtje of iets anders waarmee de hond graag speelt.

Details

Locatie:
Zwolle

Datum/tijd:
dinsdag 29 nov. om 19:00

Prijs: € 60.00

Deze cursus is vol.
Helaas kunt u zich niet meer aanmelden op deze cursus.

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!